1 Het pelaboek van Akoon. - akoon.nl

Ga naar de inhoud

1 Het pelaboek van Akoon.

1 Het pelaboek van Akoon.
Tot 2012 werd er binnen de jaarvergaderingen van onze kumpulan nooit gesproken over een pelaschap van Akoon, maar tijdens de jaarvergadering van 2012 veranderde dat ineens. Toen onthulde onze oud-voorzitter, Dick Tahapary, het bestaan van een pela van Akoon.
Het bewijs daarvoor had hij bij zich; een officieel document uit het jaar 2000 waarin alle details van dit pelaschap beschreven zijn. Dat document, dat we vanaf nu het Pelaboekje noemen, had hij bij zijn bezoek aan Akoon ontvangen. Hij overhandigde dit unieke en waardevolle document aan het bestuur, met de suggestie het te laten drukken en onder de leden te verspreiden en de opbrengst te bestemmen voor de geldwerving ten behoeve van de Bethesda-Kerk.
De ledenvergadering stemde in met dat voorstel en er werd een Commissie Pelaboek ingesteld die op zich nam om het ontvangen boekje te digitaliseren en zo precies mogelijk als het origineel gereed te maken voor drukwerk. Ook nam de Commissie op zich om het boekje te verkopen onder leden en belangstellenden, via een bestelformulier op de website.
Om geen risico’s te lopen werd besloten pas tot drukken over te gaan als er op minstens 100 exemplaren was ingetekend.
Helaas was dat aantal te ambitieus, het werd bijgesteld tot een oplage van 50 exemplaren met een verkoopprijs van maar €17,50 inclusief verzendkosten. Van elk verkocht boekje werd een bedrag gereserveerd, bestemd als bijdrage voor de nieuwbouw van de Bethesda-kerk!
Het professioneel gedrukt boekje is nagenoeg gelijk aan het origineel, het is uitgevoerd op A5-formaat, met een omvang van 80 pagina’s. De eerste oplage was snel uitverkocht. Ook werd besloten een Nederlandse vertaling te maken.

Afbeelding: Omslag van het originele Pelaboekje

Gemaakt door de Commissie Website van PAT
Gebouwd met WebsiteX5 Professional van Incomedia.
Terug naar de inhoud